Към лентата с инструменти

   През учебната 2021/ 2022 г. ОУ „Проф. Димитър Димов“ работи по НП „Осигуряване на съвременна образователна среда“, Модул „Библиотеките като образователна среда“. Изграден е „Кът за четене“ – съвременна, неформална и уютна читателска среда, в която учениците ще намират необходимата им литература, ще провеждат различни инициативи, мероприятия  и дискусии, срещи с автори на книги.

    Целите са свързани с насърчаване на мисленето, въображението и творчеството като част от учебния процес, създаване на интерес и любов към книгите, формиране на навици за четене.

    На 30.03.2022 г. тържествено беше открит дългоочакваният от всички кът за четене. Специален гост на откриването бе детската писателка Милена Димова.

Второкласниците от училището имаха възможността първи да прекрачат новосъздадения кът и да се запознаят с творчеството на авторката. Под формата на литературен приказен спектакъл, тя успя да завладее децата и да ги накара да вярват в чудеса.

Милена Димова дари на новооткрития кът за четене свои произведения, за което ѝ благодарим!

В следващите месеци тя ще създаде час по фантазия и чудеса с учениците от останалите класове. По зададени от нея думи и теми децата ще творят свои приказки. Първият час по фантазия и чудеса ще се проведе в началото на месец май.

Изпратихме авторката с красив букет и още много вълнуващи срещи.

 

https://www.facebook.com/milena.dimova.12/posts/7216163055125192

Повече снимки: към ГАЛЕРИЯ