УВАЖАЕМИ УЧЕНИЦИ, УЧИТЕЛИ, СЛУЖИТЕЛИ, РОДИТЕЛИ !

09/04/2020 By admin4uaG

УВАЖАЕМИ УЧЕНИЦИ, УЧИТЕЛИ, СЛУЖИТЕЛИ, РОДИТЕЛИ !

 

                ДНЕС ОТДАВАМЕ ПОЧИТ И ПРИЗНАТЕЛНОСТ НА ПАТРОНА НА УЧИЛИЩЕТО, ГОЛЕМИЯТ БЪЛГАРСКИ ПИСАТЕЛ ДИМИТЪР ДИМОВ. ЛИКЪТ МУ И ЕДНА НЕГОВА МИСЪЛ „БЕЗ ХУМАНИЗЪМ НЕ МОЖЕ ДА СЪЩЕСТВУВА ИСТИНСКИ ПЪЛНОЦЕНЕН ЖИВОТ” СА ВЪРХУ УЧИЛИЩНОТО ЗНАМЕ. СТРЕМИМ СЕ ДА СМЕ ДОСТОЙНИ ЗА ТОЗИ ВЕЛИК БЪЛГАРИН.

ИСТОРИЧЕСКИ ПОГЛЕДНАТО ДНЕШНОТО УЧИЛИЩЕ Е ПРЯК НАСЛЕДНИК НА НОУ „НИКОЛА ИЛИЕВ” . ПЪРВОНАЧАЛНО НОУ „Н. ИЛИЕВ” ДЕЛИ ЕДНА СГРАДА С ОУ „ В. ЛЕВСКИ”, НО С НАРАСТВАНЕ БРОЯ НА УЧЕНИЦИТЕ ИДВА НУЖДАТА ОТ ПОСТРОЯВАНЕ НА НОВА СГРАДА И ПРЕЗ 1981/82 Г. ТУК НА ТОВА МЯСТО  ЗАПОЧВА НОВАТА ИСТОРИЯ НА УЧИЛИЩЕТО. ОУ „ПРОФЕСОР ДИМИТЪР ДИМОВ” Е И ПРЯК НАСЛЕДНИК НА ОУ „П.Р. СЛАВЕЙКОВ”, С КОЕТО СЕ ОБЕДИНИХА ПРЕЗ 2004 Г.

ПРЕЗ ТЕЗИ 57 Г. ПРЕЗ КЛАСНИТЕ СТАИ СА ПРЕМИНАЛИ ХИЛЯДИ УЧЕНИЦИ, СТОТИЦИ СА ПРЕПОДАВАТЕЛИТЕ ОТДАЛИ СВОЯ СЪЗНАТЕЛЕН ЖИВОТ В ПОЛЗА НА ОБРАЗОВАНИЕТО. ДЪЛБОК ПОКЛОН И БЛАГОДАРНОСТ НА ВСИЧКИ БИВШИ И НАСТОЯЩИ УЧИТЕЛИ И СЛУЖИТЕЛИ ОТДАЛИ МЛАДОСТ И ЕНЕРГИЯ ЗА РАЗВИТИЕТО НА ПРОСВЕТИТЕЛСКОТО ДЕЛО В ПОЛЗА НА НАЙ-ЦЕННИЯ КАПИТАЛ С КОЙТО СМЕ РАЗПОЛАГАЛИ ПРЕЗ ВСИЧКИТЕ ТЕЗИ ГОДИНИ – НАШИТЕ УЧЕНИЦИ.

 

 ДНЕШНИЯТ ПРАЗНИК НА УЧИЛИЩЕТО Е ПЪРВИЯТ, КОЙТО ЩЕ ПРЕМИНЕ В УСЛОВИЯТА НА ИЗВЪНРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ, НАЛОЖЕНО ЗА ДА СЕ ПРЕДОТВРАТИ РАЗПРОСТРАНЕНИЕТО НА КОВАРНАТА ПАНДЕМИЯ НАРЕЧЕНА ВИРУС COVID -19. ОГРАНИЧЕНИЯТА, СВЪРЗАНИ С ТОВА НЕ НИ ПОЗВОЛИХА ДА ОСЪЩЕСТВИМ ПРЕДВИДЕНИЯТ ЗА ТОЗИ ДЕН ТЪРЖЕСТВЕН КОНЦЕРТ. ВМЕСТО ТОВА ВИ ПРЕДСТАВЯМЕ ТОЗИ ВИДЕО ПОЗДРАВ, С ОБЕЩАНИЕТО, КОГАТО БЪДЕ ПРЕМАХНАТО ИЗВЪНРЕДНОТО ПОЛОЖЕНИЕ ТОЗИ КОНЦЕРТ ДА СЕ ОСЪЩЕСТВИ.

  

                ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ ! БЪДЕТЕ НАЙ-ВЕЧЕ ЗДРАВИ ! ДО НОВИ СРЕЩИ НА ЖИВО !

 

ЛЮБОМИР ХРИСТОВ – ДИРЕКТОР

 10 АПРИЛ 2020 Г.

Post your Comments

Към лентата с инструменти